יום שבת, 24 בפברואר 2024, ט"ו אדר א' ה' תשפ"ד
לפרסום חייגו: 050-5552559

מתכונים ובישול בשוהם

מתכונים בשוהם

משלוחי פיצה במודיעין – טיפים ומה שביניהם

מכירים את השלב הזה ששליח הפיצה מגיע ואתם מסתכלים במבוכה אחד על השני ולא יודעים כמה טיפ להשאיר? הנה כמה דברים שחשוב שתדעו על משלוחי פיצה במודיעין

פורסם בתאריך:


ממש כמו שמוצרי צריכה בסופר תל אביבי לא עולים כמו אותם מוצרי צריכה בבת ים או בקריית שמונה, גם כאשר מדובר על משלוחי פיצות הדברים משתנים ממקום למקום. כך למשל, כאשר מדברים על משלוחי פיצה במודיעין לעומת משלוחי פיצה בכפר סבא או בהרצליה, הדברים מתנהלים בצורה שונה לגמרי.

שלומי הוא שליח כבר כמה שנים ולאורך הזמן החליף גם מקומות בהם עשה שליחויות. לדבריו, בכל עיר יש את אלו שנותנים יותר ואת אלו שנותנים פחות. "לפעמים לאשים יש מן תפיסה שגויה ששליח בכפר שמריהו, למשל, עושה יותר כסף מטיפים בהשוואה לשליח בבת ים. האמת היא שזה לא בהכרח נכון. נהוג לתת טיפ של 10% מהמשלוח. יש כאלה ששומרים על המוסכמה הלא כתובה הזו, ויש אחרים שנותנים יותר או פחות. אני חושב שכל אחד צריך לתת כפי יכולתו. יש משפחות מרובות ילדים שעבורן להזמין פיצה זה יום חג של ממש ואני מבין אם הם יכולים לתת כמה שקלים טיפ. אני לא שופט אף אחד אף פעם. ככה חינכו אותי ובזה אני מאמין עוד מילדות".

לדבריו של שלומי מצטרף גם עומר שעובד כשליח במודיעין. "משלוחי פיצה במודיעין הפכו להיות ממש טרנדיים בתקופת הקורונה", הוא מספר. "כאשר המגפה התחילה לדעוך, הייתי בטוח שלא ישתלם לי להמשיך לעבוד כשליח במודיעין. אחרי הכל, מדובר על עיר מנומנמת כזו, בעיקר משפחות עם ילדים. חשבתי שבטח המשלוחים היו בגלל העובדה שאי אפשר היה לצאת מהבית. אבל להפתעתי הרבה גם אחרי שהכל כבר חזר לשגרה, כמות המשלוחים שאני עושה לא ירדה, ההיפך. זה כאילו אנשים התרגלו לסטנדרט מסוים ועכשיו ממשיכים אותו. במובן הזה הקורונה יצרה שינוי ועבור השליחים היא עשתה שינוי גדול במשכורת שמקבלים, בביקוש לשליחים ומטבע הדברים גם בטיפים שמקבלים".

לרוב על האופנועים ברחבי העיר נמצאים גברים, אבל אורית לא חוששת להגיד שמקצוע של שליח הוא מעולה גם עבור נשים. "אני עושה משלוחים ממש כמו הגברים, ולפעמים אפילו יותר מהם", היא מתגאה. "אני כבר מכירה כמעט בעל פה את המשפחות שמזמינות משלוחי פיצה במודיעין. עם חלק מהאנשים כבר התחברתי מרוב שהייתי אצלהם הרבה פעמים. אצלנו בישראל החיבור עם האנשים הוא מאוד קל וזורם ויש בזה משהו כייפי. תמיד מקבלים אותך עם חיוך, תמיד את באה עם ריח של אוכל טעים וטרי, כך שהרבה פעמים כל הטוב הזה גורם ללקוחות גם לפתוח את הכיס. זה כייף שמקבלים פידבק כזה חיובי על העבודה. זה מה שגורם לי להישאר בה".

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: